top of page

Prečo nepiť mlieko // Ako funguje mliečny priemysel

Mliečny priemysel sa označuje za najviac krutý spomedzi všetkých priemyslov, ktoré využívajú zvieratá. Ako vlastne funguje mliečny priemysel?

Ako vzniká mlieko?

Najprv si ujasnime jednu vec - krava produkuje mlieko iba potom, čo je oplodnená. Prečo produkuje mlieko? Z rovnakého dôvodu ako žena : na nakŕmenie dieťaťa, v tomto prípade teliatka.

Dopyt po mlieku je obrovský, a preto sú kravy na mliečnych farmách oplodnené veľmi skoro, okolo 12.mesiaca. Nepredstavujme si tento proces prirodzene.. Prebieha to takto: buď rukou alebo elektrickým ejakulátorom, ktorý vopchajú býkovi do zadku, mu odoberú semeno, ktoré následne putuje do kravy. Avšak, ešte predtým pracovník strčí svoju päsť do kravského konečníka, aby uvolnil túto oblasť a proces oplodnenia bol úspešný. Toto prebieha v „znásilňovacej rampe" :

Keď sa teľa narodí, je odobrané matke buď hneď, alebo „až" po niekoľkých hodinách. Ak je to samec, zabijú ho na teľacie. Ak samica, má rovnaký osud ako jej mama.

Prečo jednoducho teliatko nenechajú pri jeho matke?

Pretože by pilo mlieko. Mlieko, ktoré je určené preňho, no nedostane ho, lebo ho pijeme my. Celkom logické, nie?

Toto sa opakuje dookola. Krava v mliečnom priemysle je neustále oplodňovaná, dieťa jej zakaždým ukradnú a pokračuje proces dojenia. To má za dôsledok predčasné starnutie a vyčerpanie. Keď sa dostane do štádia vyčerpania, krava v mliečnom priemysle skončí a nasleduje ten mäsový. Z vačšiny kráv v mliečnom priemysle sa po vyčerpaní stane hovädzie.

Krava sa môže dožiť až 20 rokov. Život kravy v mliečnom priemysle je 4-5 rokov.

Pri neustálom oplodňovaní a následnom dojení často prichádza k bolestivému zápalu vemena, ktorý je sprevádzaný infekciami. Práve z týchto dôvodov sa v mlieku nachádza krv a hnis! Mňamky.

Áno mlieko je filtrované, ale to neznamená, že všetok hnis a krv sú preč. Nie je to možné. Preto je v Európe povolených 400 000 somatických buniek na 1 ml. Čo to je? Vo väčšine prípadov sú to biele krvinky, presne ako vo vnútri vyrážky = hnis.

Pre porovnanie: v Amerike je povolených 750 000 somatických buniek/ 1 ml, v Brazílii 1 milión somatických buniek/ 1 ml.

Ale však...mlieko je zdravé!

Áno je - pre teliatko. Tak ako mačacie mlieko je pre mačku, psie mlieko pre psa, ťavie mlieko pre ťavu, potkanie mlieko pre potkana, tak kravské mlieko je pre kravu.

Viete, že človek je jediný živočíšny druh, ktorý pije mlieko aj ako dospelý jedinec? Jediný živočíšny druh, ktorý pije mlieko iného jedinca?

Tak ako nepotrebujeme mačacie mlieko, psie mlieko, ťavie mlieko, potkanie mlieko, nepotrebujeme ani kravské mlieko.

Mlieko, a teda aj syry, navyše obsahuje látku kasomorfín, ktorá je pre ľudí návyková. V mlieku sa nachádza pre jednoduchý dôvod, aby vytvorila u teliatka „závislosť" na mlieku, vďaka ktorej je isté, že sa bude teliatko k vemenu vracať.

Kravské mlieko je vlastne materské mlieko. Všetky materské mlieka majú úlohu: z málého potomka urobiť jedinca v plnej veľkosti. Také teliatko má vyrásť z 30kg na 320kg ako najrýchlejšie je možné. Stále si myslíte, že kravské mlieko je pre nás zdravé?

Živočíšna bielkovina je pre naše telo príliš kyslá (acidická), nevieme ju poriadne stráviť. Toto je hlavný dôvod vzniku osteoporózy.

Živočíšna bielkovina vstúpi do nášho tela a okamžite spraví našu krv kyslú. Naša krv nemôže zostať kyslá dlho, pretože by sme zomreli. Takže naše telo musí prísť na spôsob ako krv zneutralizovať : fosforečnany. V našom tele je iba jeden jediný zdroj fosforečnanov : kosti.

Kosti sú zložené z vápnika a fosforečnanov, ktoré sú dokopy pospájané. Naše telo začne vysávať vápnik a fosforečnany z kostí, fosforečnany použije na zneutralizovanie kyslosti a vápnik vycikáme.

Každá štúdia ukazuje, že krajiny s najvačšou konzumácia živočíšnych bielkovín majú najvyšší výskyt rakoviny, osteoporózy a zlomenín kostí.

Ale... v škole nás učili, že mlieko je dobré na kosti!

Mliečny priemysel si našiel cestu do vzdelávacieho systému, výživových programov, médii a presvedčil nás, že mlieko treba piť, že je zdravé. Vidíme to všade: reklamy v televízii, na bilbordoch, v časopisoch, počujeme to od doktorov, v škole... Nie je to preto, že mlieko je zdravé...Ale preto, že mliečny priemysel platí veľa peňazí, aby sa k nám táto informácia dostala. Máme to vštiepené už od detstva: „Mlieko potrebuješ na pevné kosti." Vďaka tomuto klamstvu mliečny priemysel zarába.. tak ako aj farmaceutické spoločnosti.

Čo teda piť?

Našťastie tu máme veľa alternatív : sójové mlieko (vanilkové, čokoládové, banánové), ovsené mlieko, konopné mlieko, mandľové mlieko, ryžové mlieko, kokosové mlieko, makové mlieko, pohánkové mlieko.

Jedna z týchto alternatív vám určite zachutí.

Zdroj bielkovín a vápnika

Videá o mliečnom priemysle:

DAIRY IS F**KING SCARY! The industry explained in 5 minutes

plus:

Kravy v mliečnom priemysle trpia, sú neustále znásilňované, ich dieťa im je ukradnuté a nakoniec skončia ako hovädzie mäso. Kravské mlieko nepotrebujeme, naopak je pre nás veľmi veľmi veľmi škodlivé. Jeho chuť a využitie sa dá ľahko nahradiť alternatívami, ktoré nájdeme už všade.

Je to veľmi jednoduché. Namiesto kravského mlieka do cereálii použiť sójové, do koláčov mandlové, do smoothies kokosové..je to no vás, ktoré si vyberiete, ktoré vám zachutí. :)


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page